Profeții Chat GPT-lui și ai neo-spiritismului. 100% adevărat!
Să-ți vezi de treaba ta și să nu te bagi în discuții care te depășesc este într-adevăr o ocazie căreia mulți îi dau cu piciorul.
Subiectul fierbinte al zilei este ChatGPT sau inteligența artificială, supranumită și eiai.
Cunoscător sau nu, jurnalistul creștin se pomenește perorând despre subiect cu bune intenții dar superficiale cunoștințe (aici aleg să fiu gentil). Și ca să nu se facă singur de pomină, mai invită și păstori cunoscători de toate, care nu pot rezista tentației de a profeți viitorul omenirii pe cale de a se prăbuși sub povara inteligenței ne-umane.
Fac de la început cunoscut și clar, că nu numai românul s-a născut poet, cunoscător de fotbal si politică mai abitir decât Mitică Dragomir, dar epidemia de filozofi și profeți eiai este globală. De la gisi până-n Pleșcoi, tot adventistul este apostolul eiaiului.
Nu dăm nume, dar dacă cineva se simte vizat, poate că m-am gândit și la domniile dumneavoastră.
Un vajnic ucenic declară fără umbră de îndoială că AI și ChatGPT este o unealtă indispensabilă evanghelizării și toți adevărații consacrați lucrării ar face bine sa se mute de pe oațap pe chatgepete. Se pare că prietenul meu nu înțelege că nu absența sculelor ne plasează pe noi creștinii azeșe pe toboganul creșterii negative (termen tembel dar folosit cu seninătate de șefi) ca denominațiune. Avem depozite de scule, chiar silozuri, camioane încărcate cu scule, tipografii ticsite cu scule, nu absența lor ne face nouă probleme, ci faptul că ce am avut a ruginit. Uneltele noastre sunt păstrate cu sfințenie la adunare, folosite cel mult o dată pe săptămână.
Altul, ne anunță cu un entuziasm demn de o cauză mai bună că la Silver Spring deja se testează robotul care va demonta toată eroarea teologică planetară convingându-i pe eretici să se mute cu bagaje cu tot la închinătorii zilei de sabat. Metoda e simplă: 20 de cărți ale spiritului profetic ascunse în spatele unui algoritm, algoritm care ne va lumina în sfârșit și pe noi cei lăsați în întunericul bibliotecilor.
O altă specialistă ne vorbește despre eiai plin de compasiune, care ne va fi indispensabil în proclamarea revenirii. O altă dovadă că nu trebuie să știi prea multe atâta timp cât ai acces la Google. Amit Ray face o declarație în cartea sa „Compassionate Artificial Superintelligence AI 5.0” care sună cam așa: „provocarea cheie a inteligenței artificiale viitoare va fi să transforme societatea modernă condusă de date (informații) într-o societate condusă de valori (etică)”. Trec peste faptul că lucrarea nu este nici pe departe o capodoperă a literaturii de specialitate, însă nu pot să trec peste faptul că bolborosim pe hârtie concepte pe care nu facem nici un efort să le explicăm. Ce înseamnă această zicere, vă las pe dumneavoastră să decideți. Pe mine mă lasă perplex. Cum se face tranziția între cele doua lumi, nu contează, important este că cel puțin acum știm încotro trebuie să ne îndreptăm.
Expresia a fost folosită pe rol de apel, concluzie la înfierarea celor care demonizează tehnologia în loc să o îmbrățișeze până trecem puntea.
Și ca să nu ne lăsăm mai prejos, mai aproape de noi, prin zona Băneasa, ne întâlnim cu doi profeți ai eiaiului care nu au dubii prea mari în ceea ce privește pericolul prezentat de chatgipiti. Suntem avertizați din vreme, cum va arăta înșelătorul, ce forme va îmbrăca și la ce grozăvii se va preta ca să ne înșele, chiar pe noi aleșii. Cireașa a fost pusă pe algoritm de unul din profeți care a avut cel puțin curajul să ne spună cu ce se ocupă în timpul zilei și să-și recunoască limitările tehnice. Ideea este că totuși, când ești formator de opinie, nu trebuie să știi prea multe, important este să fii convingător de convins ca să convingi și audiența.
Probabil că voi reveni pe tema aceasta, deoarece am senzația că ce v-am spus mai sus este doar începutul.
Menționez doar câteva aspecte in loc de apel:
- AI este un termen impus pe piață exact cum s-a impus xerox. Compania care producea copiatoarele se numea Xerox. Au dominat piața suficient de multă vreme ca să se impună. Chiar dacă noi facem o fotocopie folosindu-ne de un copiator Sharp, sau Sony tot un „xerox” facem. Prevăd că așa se va împământeni și termenul AI, și vom trăi cu el până la adânci bătrâneți. Profesioniștii adevărați se exprimă specific. AI este pentru amatori și un public superficial.
- ChatGPT este o umbră a ceea ce machine learning, deep learning, neuron networks etc. pot face. Când Geoffrey Hinton și-a dat demisia de la Google, la venerabila vârstă de 75 de ani, a ținut mortis să ne avertizeze de POTENȚIALUL acestor tehnologii. Toți specialiștii adevărați își recunosc inabilitatea de a anticipa magnitudinea fenomenului, drept urmare a pericolului probabil. În schimb noi credem că știm deja ce nici cercetătorii nu au descoperit încă.
- Hazardarea unora în a face declarații bombastice cu privire la pericolele reprezentate de AI, mai ales în context religios, este cam același lucru cu profetizarea revenirii Domnului Isus la 22 Octombrie 1844.
Nu ratați ocazia de a rămâne rezervați, studiați, citiți literatură de specialitate și apoi veniți să ne mai spuneți și nouă ce se mai întâmplă pe ogorul inteligenței artificiale. Nu vă lăsați atrași în cursa pionierilor de la 1844, nu ratați ocazia de a tăcea.
One thought on “Profeții Chat GPT-lui și ai neo-spiritismului. 100% adevărat!”
Comments are closed.